توسعه سیماتک ایرانیان

معرفی محصولات وتجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس

۳ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

Siemens S7-1200 Catalog

بعد از گذشت چند ساله در ارائه مجموعه ی جدید از کنترلر خانواده SIMATIC S7 شرکت زیمنس (  PLC زیمنس) از ابتدای سال ۲۰۰۹ میلادی اقدام به ارائه نسل جدید PLC های شرکت زیمنس به نام سری S7-1200 نمود.

PLC S7-1200 SIEMENS  یکی از جدیدترین PLC های به بازار ارائه شده توسط شرکت زیمنس می باشند که تحت عنوان SIMATIC S7-1200 معرفی می شوند. این سری از PLC ها( PLC S7-1200 SIEMENS ) ساختاری ماژولار داشته همچنین با وجود داشتن اندازه ی کوچک بهترین گزینه برای کنترل سیستم های صنعتی (از طریق اتوماسیون صنعتی) می باشند. بصورتیکه با داشتن ساختاری ساده اما پیشرفته و قابل اتصال به شبکه و مانیتورینگ صنعتی با HMI  ها را دارا می باشند.SIMATIC S7-1200  با توجه به شکل کامپکت گونه قیمت تمام شده ی پایین و قابلیت های قدرتمند همچنین امنیت بسیار بالا بهترین انتخاب برای کاربردهای صنعتی در سطوح متوسط و کوچک می باشد.

PLC  های سری ۱۲۰۰ شرکت زیمنس ( PLC S7-1200 SIEMENS ) دارای ویژگی های انعطاف پذیری و قدرت بسیار بالا برای کنترل کردن تجهیزات مختلف در یک سیستم اتوماسیون صنعتی هستند. ترکیبی از ساختار کامپکت , قیمت تمام شده ی ارزان و دستورالعمل های قدرتمند به همراه ابعاد بسار کوچک این PLC یعنی SIMATIC S7-1200 را به یک محصول بینظیر مبدل کرده است. نکته ی بسیار مهم دیگر در مورد PLC S7 1200 SIEMENS طراحی شدن مانیتورینگ برنامه در محیط نرم افزار STEP7 Basic و در قالب برنامه ی WinCC Basic است بصورتیکه مدت زمان روند طراحی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

PLC S7-1200 SIEMENS  مجهز  به پروتکل PROFINET است و به سادگی می تواند به صورت جزئی از یک سیستم مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات IT عمل نماید.

CPU ها در این خانواده( PLC S7-1200 SIEMENS )  مکملی از یک میکروپروسسور , منبع تغذیه , مدارات ورودی و خروجی , پورت PROFINET و ورودی و خروجی های با سرعت بسیار بالا برای کنترل عملیات های صنعتی مانند کنترل موقعیت می باشد. در ضمن CPU های این خانواده ( PLC S7-1200 SIEMENS ) دارای یکسری ورودی و خروجی آنالوگ نیز می باشند. همچنین گفتنی است که از پورت PROFINET به منظور ارتباط CPU های این خانواده (PLC S7-1200 SIEMENS )  با کامپیوتر استفاده می شود. از لحاظ دیگر توسط این پورت CPU میتواند که با پنل های صنعتی و یا CPU های دیگر ارتباط برقرار کند.

ویژگی دیگر CPU های سری ۱۲۰۰ ( PLC S7-1200 SIEMENS ) رمزگذاری بر روی برنامه است به شکلی که به کاربر اجازه می دهد تا برنامه ای که نوشته است را به دور از دسترس افراد دیگر قرار دهد.

گفتنی است که PLC های سری PLC S7-1200 SIEMENS دارای چندین نوع CPU می باشند. به شکلی که هر کدام قادرند برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. امکان طراحی انعطاف پذیر برای پروژه های مختلف اتوماسیون صنعتی در انواع سایزهای ورودی و خروجی امکان پذیر می باشد. کوچکترین سایز  مدل CPU 1211C می باشد که از ۶ ورودی دیجیتال و ۴ خروجی دیجیتال تشکیل شده است. کامل ترین  CPU از خانواده ی SIMATIC S7-1200 مدل CPU 1217C می باشد که از ۱۴ ورودی دیجیتال و ۱۰ خروجی دیجیتال برخوردار می باشد. برای بالا بردن ظرفیت ورودی و خروجی دو راه متفاوت قابل انتخاب است. کارت های SB (Signal Board) و ماژول های SM (Signal Module)

ظرفیت افزایش ورودی و خروجی ها ۸ ماژول SM و یک کارت SB می باشد که با احتساب ۳۲ ورودی و خروجی برای پر ظرفیت ترین SM در کل می توان ۲۵۶ ورودی و خروجی به ظرفیت اولیه افزود. اگر کارت SB از نوع دیجیتال ۴ ورودی و خروجی نیز به این مجموعه اضافه شود. بدین ترتیب یک مدل CPU ۱۲۱۴C که به صورت همزمان از یک کارت SB و هشت ماژول SM بهره مند است می تواند ۲۸۴ عدد ورودی و خروجی را پاسخگو باشد .

خانواده PLC S7-1200 SIEMENS تعداد مختلفی ار ماژول های افزایشی SM و SB را به منظور بالا بردن تعداد ورودی و خروجی ها معرفی کرده است که با استفاده از این ماژول های افزایشی می توان مجموعه ی سنگین تری را کنترل نمود. در ضمن انواع مختلفی از ماژول های ارتباطی نیز برای برقراری ارتباط با پروتکل های دیگر در این خانواده وجود دارد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سیماتک ایرانیان

برق صنعتی چیست قسمت دوم

برق صنعتی چیست ؟ (قسمت دوم-سیستم های سه فاز)

مشخصه های سیستم های سه فاز بحثی است که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم.در سیستم های سه فاز ما سه عدد فاز به جای یک عدد فاز داریم.البته این بدین معنی نیست که سه عدد فاز مثل همدیگر را کنار هم بگذاریم تا به ما سه فاز ارائه کند.

انواع فاز از نظر زاویه برداری( برق صنعتی چیست )

ما سه فاز مختلف از نظر زاویه برداری را کنار همدیگر استفاده می کنیم.یعنی فازهای ما نسبت به همدیگر اختلاف فاز دارند.

مثلا زمانی که یکی از فازها ۱۲۰ ولت است فاز دیگر ۲۹۵ ولت است و فاز سوم هم یک ولتاژ دیگر است و همین اختلاف فازها در این سه فاز باعث می شود بتوانیم از خطوط سه فاز در صنعت برای به حرکت درآوردن موتورها و تجهیزات صنعتی الکتریکی استفاده کنیم.

شکل موج تک فاز به صورت سیسنوسی است و این شکل موج را میتوانیم با یک دستگاه با نام اسیلوسکوپ ببینیم شکل موجهای سه فاز را هم میتوان با همین دستگاه دید.

شکلی که در دستگاه برق صنعتی مشاهده خواهیم کرد به این صورت است.

برق صنعتی چیست1

همانطوری که مشخص است شکل موجها عقب و جلو در برق صنعتی هستند.

پس تا اینجا در برق صنعتی مشخص شد ما سه خط فاز داریم.یک خط نول هم که برای مصارف تک فاز خواهیم داشت و یک خط زمین هم برای حفاظت الکتریکی. لذا ما ۵ خط خواهیم داشت.

حالا اگر یک ولتمتر برداریم و ولتاژ هر یک از فاز ها را نسبت به خط نول اندازه گیری کنیم مقدار ۲۲۰ ولت را خواهیم داشت.به این ولتاژ ، ولتاژ فازی یا  Vp گفته می شود  این همان ولتاژی است که در مصارف مسکونی استفاده می شود.البته در قسمتهایی از برق صنعتی هم کاربرد دارد.

مثلا زمانی که بخواهیم یک موتور تک فاز را روشن کنیم از یک خط نول و فاز به صورت شکل زیر استفاده می کنیم.

یک خط ارت هم به بدنه موتور متصل کرده ایم که فقط جهت حفاظت است.

حالا اگر ولتمتر را بین دو فاز از سه فاز قرار دهیم ولتاژ ۳۸۰ را خواهیم داشت. که به این ولتاژ ولتاژ خط یا  VL گفته می شود

از این ولتاژ هم میتوانیم به صورت شکل زیر استفاده کرده و یک موتور سه فاز را راه اندازی کنیم.

رابطه ای که بین ولتاژ خط و فاز برق صنعتی وجود دارد به این صورت است که ولتاژ فاز ضرب در رادیکال ۳ می شود.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سیماتک ایرانیان

برق صنعتی چیست ؟

برق صنعتی چیست ؟ - توسعه سیماتک ایرانیان

از نظر معنی لغت ها می توانیم بگوییم برق صنعتی یعنی برقی که در صنعت استفاده می شود و یا اینکه علم و تخصصی که به کاربرد برق در صنعت پرداخته است.

اما این تعریف نمیتواند همیشه درست باشد. در برخی موارد برق ساختمان ، ما ادوات و مدارهای برق صنعتی و حتی اتوماسیون صنعتی را میبینیم مثلا  پمپهای آب که موتورهای تک فاز یا سه فاز در آن استفاده شده است و یا آسانسور که در آن درایو های الکتریکی و موتورهای الکتریکی کاربرد دارند.

قسمتی از اتوماسیون صنعتی هم شامل برق صنعتی میشود زیراطبق تعریف اتوماسیون صنعتی که به معنی اتوماتیک کردن فرایندهای صنعتی به کمک کامپیوتر یا یکسری ادوات مخصوص است ، میتوان گفت در برق صنعتی هم  این خودکار سازی فرایندها را داریم.

اگر بخواهیم ساده به یکسری موارد در مورد برق صنعتی صحبت کنیم ، باید بگوییم:

برق صنعتی یعنی کنترل سه فازی که وارد یک کارخانه یا کارگاه صنعتی می شود.

این کنترل باعث می شود بتوانیم از برق سه فاز برای روشن و خاموش کردن یکسری تجهیزات صنعتی و رساندن توان مورد نیازشان استفاده کنیم.

این تجهیزات میتواند موارد زیر باشد:

·         موتورهای الکتریکی  تک فاز و سه فاز

·         دستگاه های برش و cnc

·         کوره های القایی یا عملیات حرارتی

·         نوارهای نقاله

·         هیتر های صنعتی

·         جرثقیلهای سقفی(دروازه ای)

·         انواع کمپرسورها

·         فن های هوا

·         پمپهای سیالات

·         دستگاه های پاشش رنگ

·         سنگ شکنها

·         دستگاه های نساجی

·         و………

 

سیستم های تک فاز در برق صنعتی

ابتدا از سیستم تک فاز خودمان که با آن آشنایی بیشتری داریم صحبت می کنیم.

در تک فاز که در ساختمانهای مسکونی هم استفاده می شود ما دو خط اصلی فاز و نول را داریم.

عملکرد سیستم تک فاز در برق صنعتی

اگر به کمک دستگاهی با نام اسیلوسکوپ که شکل موج ها را به ما نشان می دهد(مانند دستگاه نمایش سیگنالهای قلب) این سیگنال تک فاز را نمایش دهیم با یک شکل سینوسی مواجه خواهیم شد.

این شکل موج برای برق ایران ۵۰ هرتز است.یعنی ۵۰ بار در ثانیه این حرکت سیگنال به اوج مثبت و سپس اوج منفی اتفاق می افتد.

این شکل موج تک فاز دارای ولتاژ موثر ۲۲۰ ولت است یعنی وقتی با یک ولتمتر ولتاژ بین فاز و نول آن را اندازه گیری کنیم ولتاژی برابر ۲۲۰ ولت نمایش داده می شود.

این همان ولتاژی است که بر روی تمامی دستگاه های الکتریکی خانگی و یا موتورهای الکتریکی تک فاز یاد داشت شده است.

نتیجه

تا اینجای مقاله در مورد خطوط تک فاز صحبت کردیم و مطلب را با این مورد شروع کردیم زیرا همگی در منزل مسکونی این ولتاژ تک فاز را تا حدودی می شناسیم.

در صنعت برای خیلی از کاربردها،تک فاز جواب نمی دهد، یعنی در برخی کاربردها توان زیادی بایستی صرف شود تا کاری انجام شود و این توان زیاد نیاز به ولتاژ بالاتر و جریان زیادتری دارد و تک فاز به دلیل ولتاژ پایین تر و جریان کمتر جوابگوی ما نیست.

همینطور بایستی بدانیم که ژنراتورها در نیروگاه دراصل ولتاژ تک فاز تولید نمی کنند و ولتاژ سه فاز تحویل می دهند و این هم به خاطر ساختارشان است.

پس بایستی با ولتاژ سه فاز آشنا شویم زیرا بیشترین کاربرد را در صنعت و تجهیزات صنعت برق دارد.

 


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
سیماتک ایرانیان